Als (bonds)lid van Vogelvereniging Vogelvreugd wordt u in het bezit gesteld van een uniek kweeknummer, die op uw naam wordt uitgegeven, door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Kweekt u vogels dan kunt u bij onze vereniging ringen bestellen d.m.v. het invullen van het bestelformulier.

Afhankelijk van de soort vogel die u kweekt, krijgt u een bij die vogel passende ring.  De vaste ring mag immers niet meer van poot afgehaald kunnen worden. De ringen bevatten een aantal karakters, zoals uw kweeknummer, het jaartal, een volgnummer en de afkorting van de onze vereniging, ingeschreven bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV). Indien u Europese cultuurvogels kweekt dient u speciale ringen te bestellen, één van de voorwaarden die het Ministerie gesteld heeft. Deze ringen zijn, naast de andere informatie ook nog voorzien van een breuklijn, zodat bij malversatie de ring breekt en dus onbruikbaar wordt.

Het ringen heeft daarnaast voordelen voor uw eigen administratie. Immers u kunt nu bijhouden wat in uw bezit is aan vogels; van wie de vogels afkomstig zijn; wanneer ze geboren zijn; aan wie u een bepaalde vogel verkoopt; wat de erfelijke kenmerken zijn van de bewuste vogel. Ook voorbereidingen tot kweek wordt hierdoor makkelijker. Tevens wordt het resultaat van een vogel op een tentoonstelling eveneens inzichtelijk. Al met al belangrijke zaken voor onze hobby.

U kunt ringen bestellen bij de ringencommissaris van onze vereniging. Dit kan in een aantal bestelrondes, maar let op dat u uw ringen op tijd bestelt!

BESTELRONDE BESTELLEN VÓÓR LEVERING NA
1 5 MEI 1 OKTOBER
2 20 SEPTEMBER 15 DECEMBER
3 20 JANUARI 1 APRIL
4 20 MAART 15 MEI
NA 31 MAART ALLÉÉN NOG SPOEDBESTELLINGEN VOOR HET LOPENDE JAAR.
Voor het bestellen van ringen voor Europese cultuurvogels dient het originele formulier gebruikt te worden voorzien van alle gevraagde gegevens en uw handtekening.

Download bestelformulier